Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
BAC-ul și Evaluarea Națională 2019 se modifică! Testele grilă vor fi introduse în subiecte

BAC-ul și Evaluarea Națională 2019 se modifică! Testele grilă vor fi introduse în subiecte

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Testele grilă intră în subiectele de Bacalaureat 2019 și Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a modificat structura subiectelor chiar de la examenele de anul acesta.

Concret, subiectele de la BAC și Evaluarea Națională vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță, informează edupedu.ro.

Schimbări la Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta, fără nicio dezbatere publică. Ministerul Educației a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât toate subiectele de la BAC și Evaluare vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă.

Noutatea o reprezintă introducerea acestor itemi și la subiectele de examen de la Limba română, Matematică și Istorie, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță. „Se merge pe abordare unitară la toate disciplinele de examen. La unele discipline erau deja itemi obiectivi, la socio-umane, la geografie. Nu erau astfel de subiecte la Română, la Matematică și la Istorie”, a precizat oficialul. Mai multe detalii pe edupedu.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani