Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ultimele veşti despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia

Ultimele veşti despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia

Mama lui Ionut Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, a vorbit cu fiul ei la telefon şi spune că acesta este bine şi aşteaptă încrezător următorul termen din procesul în cadrul căruia a contestat condamnarea la moarte.

Ionuţ Gologan va avea un nou termen în procesul în care speră să scape de condamnarea la moarte în ianuarie 2016. Românul, condamnat pentru trafic de droguri, vorbeşte din când în când cu familia şi încearcă să-şi încurajeze părinţii.

Mama tânărului spune că acesta speră ca până la judecarea noului termen din procesul său pedeapsa cu moartea să fie abrogată în Malaezia.

„Joia si duminica trecuta am vorbit cu el la telefon. Era bine, chiar mi-a spus ca urmatoarea infatisare va fi abia in ianuarie, deci nu va fi executat in decembrie. Era optimist si spera ca pana in ianuarie, atunci cand se va decide situatia lui, legea condamnarii la moarte sa fie abrogata in Malaezia. Regreta ce a facut si nu isi doreste decat sa se intoarca in tara unde sa continue sa isi ispaseasca pedeapsa", a spus mama lui Ionut Gologan, potrivit bzc.ro.

Ionut Alexandru Gologan a fost condamnat la moarte de două instanţe din Malaezia, dar a contestat de fiecare dată hotărârile. Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a stabilit primul termen pentru judecarea recursului pentru 26 ianuarie 2016. Anunţul oficial a fost făcut de Ministerul român al Afacerilor Externe, care a calificat drept speculaţii informaţiile privind o posibilă execuţie a lui Ionuţ Gologan. "La 6 noiembrie 2015, Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a stabilit un prim termen pentru judecarea recursului în data de 26 IANUARIE 2016. Avocatul apărării, care a fost angajat de statul român, estimează că această fază procesuală va dura mai multe luni", se arată într-un comunicat MAE, remis RomaniaTV.net.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani