UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype

UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype

Serviciile de mesagerie au devenit atat de populare incat dam mai rar SMS-uri si apeluri telefonice, asa ca Uniunea Europeana vrea sa propuna un nou cadru legal pentru companiile care detin aceste aplicatii.

O serie de documente consultate de Financial Times arata ca UE vrea sa trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicatiilor.

Asta dupa ce ani la rand companii precum Telefonica din Spania si operatorul francez Orange s-au plans ca se supun unor reglementari mult mai dure, in timp ce Facebook, Microsoft si Google au parte de tratament preferential.

Miscarea reprezinta un indiciu clar ca blocul comunitar incearca sa impuna unele masuri de control asupra unui domeniu dominat de giganti IT americani.

In prezent, serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger si Skype se afla intr-o zona gri din punct de vedere legal, caci nu exista reglementari specifice.

Comisia Europeana va anunta planul in septembrie, apoi pana la finalul anului va exista un draft al legii "ePrivacy" (securitate online - n.red.), arata sursa citata.

Insa cum vor fi afectate serviciile de mesagerie? Se pare ca noul cadru legal va stipula modul in care vor fi rezolvate solicitarile agentiilor guvernamentale despre utilizatori si modalitatile prin care acestea pot face bani din exploatarea datelor consumatorilor.

Masura face parte dintr-un plan mai mare de reforme la nivelul UE in domeniul telecomunicatiilor, care are ca scop final extinderea accesului la Internet de mare viteza al populatiei tarilor de pe Batranul Continent si eliminarea diferentelor dintre companiile care ofera servicii clasice de telefonie si rivalii lor online.
 
UK, cel mai mare critic

Marea Britanie a fost pana acum cel mai mare critic al serviciilor de mesagerie, iar oficialii de la Londra au cerut in repetate randuri inasprirea legii in cazul lor.

Insa se va modifica ceva in contextul in care populatia a votat pentru iesirea din UE? Se pare ca nu. Potrivit Financial Times, UK va avea aceeasi influenta in aceste negocieri pana la divortul oficial de Bruxelles.

Mai mult, unele tari nu vor astepta ca legea sa fie definitivata la nivel european si vor actiona mai inainte, pe cont propriu. Sursa: Ziare.com

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.