Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rusia a arestat o femeie sub acuzația că a spionat în favoarea României

Rusia a arestat o femeie sub acuzația că a spionat în favoarea României

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Scandal diplomatic major între Rusia și România. Carina Țurcan, o moldoveancă arestată în Moscova, este acuzată de Kremlin de spionaj în favoarea României.

Carina Țurcan a fost arestată la Moscova sub acuzația de spionaj în favoarea serviciilor secrete românești, anunță agenția Kommersant, citată de unimedia.ro.

Carina Țurcan ar fi fost reținută de forțele ruse FSB, care o perioadă au monitorizat punctele de contact ale acesteia.

Carina Țurcan lucra în cadrul grupul rus Inter RAO unde gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Republica Moldova.

Potrivit site-ului companiei, Carina Valerievna Ţurcan este membră a consiliului de administraţie al Inter RAO. Femeia a studiat în R. Moldova şi are un MBA în Spania.

Compania Inter Rao deţine, printre altele, cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova, la Cuciurgan. În deceniul trecut, Inter RAO a furnizat energie electrică inclusiv României.

În dosar ar mai fi implicaţi înalţi oficiali din ministerul rus al Energiei. O sursă citată de Interfax susţine că Ţurcan e acuzată că a ajuns în posesia unor secrete de stat pe care le-a divulgat unei ţări din Estul Europei. Înaltul oficial anchetat este ministrul adjunct al Energiei, Viaceslav Kravcenko, care, susţine agenţia rusă, ar fi acceptat să depună mărturie împotriva lui Ţurcan.

Pedeapsa maximă pentru spionaj este de 20 de ani privare de libertate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani