Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Gest rasist: “Român nenorocit, să pleci acasă” şi i-au tăiat două degete

Gest rasist: “Român nenorocit, să pleci acasă” şi i-au tăiat două degete

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Italia şochează din nou cu alt atac rasist împrotivă străinilor. Din păcate şi de această dată ținta suntem noi românii. Cel mai mult a avut de suferit un tânăr român atacat în mijlocul străzii de trei italieni, care l-au maltratat şi i-au tăiat două degete cu replica "Eşti român nenorocit, pleacă din Italia".

Incidentul a avut loc marţi, 2 iunie, în centrul Romei. Cei trei italieni locuitori ai Romei, cu vârste cuprinse între 21-25 de ani, l-au urmărit pe R.N., în vârstă de 33 de ani, care lucrează la Roma şi au început să-l insulte fără motiv.

Insultele celor trei tineri erau dea dreptul neplăcute, dar românul a încercat să-i evite. Italienii l-au ameninţat cu moartea şi i-au urlat "Român nenorocit, pleacă la tine acasă din Italia".

Românul a intrat într-un local şi s-a închis în baie pentru câteva zeci de minute, sperând ca lucrurile să se calmeze, iar tinerii vor pleca.

Însă, italienii puși pe scandal l-au scos cu forţa din local, apoi au scos un cuţit şi i-au tăiat două degete de la mână şi i-au spus din nou: "Să pleci de aici, eşti un nenorocit de imigrant, nu te vrem în Italia", scrie Il Messagero.

Toată scena s-a petrecut pe strada San Giovanni, în spatele pieţei Tuscolo, în plină zi şi sub privirile trecătorilor îngroziţi. "A fost ca într-un film de groază" povesteşte un martor ocular. "Omul avea sânge pe mâini şi încerca să fugă de acea gaşca de nebuni înfuriaţi".

Românul a fost dus de urgenţă la spital, unde a primit ajutorul medical.

Potrivit anchetatorilor cei trei tineri italieni sunt apropiaţi ai mişcărilor de extremă-dreaptă şi au comis gestul xenofob pentru că vor plecarea românilor din Italia, mai scrie sursa de mai sus.

Mai mult decât atât, unul dintre agresori şi-a recunoscut vină şi a mărturisit, fără pic de ruşine, că el a fost cel care i-a tăiat degetul românului. Potrivit presei din peninsulă, tinerii erau sub influenţa drogurilor. Se pare că, toţi trei consumaseră cocaină şi canabis.

La momentul de faţă, tinerii italieni sunt în arest şi sunt acuzaţi de tentativă de omor, vătămare corporală în formă agravată şi ultraj.

Deocamdată, niciun membru al partidului extremist nu a făcut vreo declaraţie referitoare la acest caz.

Sursa: blastingnews.com


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani