Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ţigări de contrabandă confiscate de jandarmii botoşăneni

Ţigări de contrabandă confiscate de jandarmii botoşăneni

De la începutul anului 2015, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au întocmit 29 de dosare cu acte de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În 90% dintre aceste cazuri, persoanele care comercializau ţigări de contrabandă au fost depistate de jandarmi în pieţele agroalimentare din municipiile Botoşani şi Dorohoi sau în apropierea acestora, în urma  acţiunilor executate pentru combaterea comercializării ilegale a produselor supuse accizării.

În total, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 3953 de pachete de ţigări, acestea fiind înaintate, împreună cu actele de sesizare întocmite, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Conform prevederilor Codului Vamal, „deţinerea şi comercializarea  bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” este asimilată infracţiunii de contrabandă, fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani