Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Telefoane mobile și țigări de contrabandă confiscate de polițiștii botoșăneni

Telefoane mobile și țigări de contrabandă confiscate de polițiștii botoșăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Peste 40 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au acţionat, miercuri 31 ianuarie, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi depistarea actelor ilicite de comerţ.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 100 de persoane şi au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 8.000 de lei.

Exemple

Miercuri 31 ianuarie, a fost depistat în faţa bazarului Tati un bărbat de 42 de ani, ce oferea spre comercializare 28 de telefoane mobile, de diferite mărci, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sanţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii 12/1990, telefoanele mobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

Tot miercuri 31 ianuarie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 au depistat pe drumul naţional DN 29, de pe raza localităţii Răchiţi, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce transporta cu un autoturism 200 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu deţinea documente legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau destinate săvârșirii acesteia, întreaga cantitate de ţigarete fiind indisponibilizată în vederea confiscării.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani