Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Șoferi prinși băuți la volan. Poliția „a periat” drumurile din județ

Șoferi prinși băuți la volan. Poliția „a periat” drumurile din județ

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

La data de 09.10.2015, în jurul orei 10.10, a fost depistat pe DN 29B, autoturismul condus de B. M. de 40 ani, din oraşul Flamanzi, judeţul Botoşani.

Verificările efectuate au stabilit că autorizaţia de circulație provizorie a autoveiculului era expirată din 08.09.2015. De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.35, a fost oprit în trafic, pe Calea Națională din municipiul Botoşani, autoturismul condus de A. D. de 51 ani, din municipiul Botoșani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 10.10.2015, în jurul orei 20.00, A. M. de 23 ani, din satul Boscoteni, comuna Frumușica, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc Rădeni, nu a adaptat viteza la condițiile unui carosabil acoperit cu pietriș și a derapat, izbindu-se într-un șanț.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. A.M. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, în jurul orei 19.05, în timp ce conducea un autoturism pe strada Teiului din oraşul Darabani, M. D. de 38 ani, din judeţul Neamț, a intrat în coliziune cu partea din spate a unui atelaj nesemnalizat corespunzător, condus de I. M. de 49 ani, din oraşul Darabani.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri.

Tuturor conducătorilor auto li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani