Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Percheziții domiciliare la două botoșănence cercetate pentru contrabandă de țigări

Percheziții domiciliare la două botoșănence cercetate pentru contrabandă de țigări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Au fost efectuate percheziţii domiciliare în vederea documentării activităţii infracţionale în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”, prev. şi ped. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 modificată, la 22.09.2015, începând cu orele 06,00, în baza a două mandate emise de către Judecătoria Botoşani, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, la locuinţele a 2 persoane din municipiul Botoşani, ocazie cu care a fost identificată cantitatea totală de 66.860 ţigarete (3.343 pachete) de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina pentru care persoanele percheziţionate nu au putut prezenta documente de provenienţă şi despre care cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă, pachetele cu ţigări având aplicate timbre de accize specifice Republicii Moldova şi Ucrainei.

Întreaga cantitate de ţigări identificată (evaluată la aproximativ 33.000 lei) a fost  indisponibilizată în vederea confiscării.

În vederea probării întregii activităţi infracţionale, faţă de persoanele suspecte în vârstă de 41 ani şi respectiv 69 de ani  se continuă cercetările în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, prev. şi ped. de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 modificată.    

Prin faptele comise, suspectele au cauzat bugetului de stat un prejudiciu estimat la 39.500 lei.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani