Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fostul şef al Ocolului Silvic Dorohoi şi un fost pădurar condamnaţi pentru tăierea unei păduri

Fostul şef al Ocolului Silvic Dorohoi şi un fost pădurar condamnaţi pentru tăierea unei păduri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Botoşani au fost condamnaţi pentru tăierea unei păduri. Magistraţii Curţii de Apel din Suceava s-au pronunţat într-un dosar în care fostul şef al Ocolului Silvic Dorohoi, Gheorghe T. şi un fost pădurar, Rafael Ţ. au fost judecaţi pentru abuz în serviciu.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de tăierea ilegală, în 2009, a 370 de metri cubi de stejar din pădurea „Comori” de lângă Dorohoi. Totul a ieşit la iveală în 2010, după un control de fond, iar autorităţile forestiere au sesizat procurorii.

„Au fost stejari de dimensiuni mari, care erau scumpi pe piaţă”, a declarat directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu, citat de botosaninews.

Pădurarul Rafael Ţipirigan a fost direct implicat în această tăiere de copaci, în timp ce şeful Ocolului Silvic a fost găsit vinovat pentru că nu a descoperit ilegalităţile.

Iniţial, cei doi au fost condamnaţi de Judecătoria Dorohoi la câte un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune către Direcţia Silvică de 105.000 de lei, însă judecătorii Curţii de Apel au fost mai blânzi reducând pedeapsa în cazul şefului Ocolului Silvic, Gheorghe temnianu, la o amendă penală de 6.000 de lei.

Cei doi vor trebui să achite, în solidar, RNP Romsila – Direcţia Silvică Botoşani, la suma de 60.286,89 lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani