Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoșănean depistat în trafic conducând un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Botoșănean depistat în trafic conducând un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – S.P.F. Dorohoi au depistat un cetăţean român, la volanul unui autoturism, care consumase băuturi alcoolice şi nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor de frontieră.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, au efectuat în data de 19 noiembrie 2015, în jurul orei 23.20, semnalul regulamentar de oprire şoferului unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Conducătorul auto a refuzat să oprească, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea autoturismului, reuşind imediat oprirea acestuia.

La volanul autoturismului a fost identificat cetăţeanul român Alexandru Z., de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta emana halenă alcoolică, fapt pentru care au solicitat un echipaj din cadrul Poliţiei Rutiere Dorohoi în vederea testării conducătorului auto.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,82 g/l alcool în aerul expirat. Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că ştia că a consumat băuturi alcoolice, de aceea nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor de frontieră.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare s-a procedat la conducerea cetăţeanului la Spitalul Municipal Dorohoi pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani