Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Aproximativ 11.000 pachete cu ţigări transportate cu o barcă pneumatică  peste râul Prut

Aproximativ 11.000 pachete cu ţigări transportate cu o barcă pneumatică peste râul Prut

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat 219.760 ţigarete (10.988 de pachete) de provenienţă R. Ucraina, în valoare de peste 130.000 lei, pe care un bărbat intenţiona să le introducă ilegal în România, cu ajutorul unei bărci pneumatice. Marfa urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 25 august a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, judeţul Botoşani, au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.

În jurul orei 07.45, lucrătorii noştri au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bajura, judeţul Botoşani, o persoană de gen masculin care descărca dintr-o barcă pneumatică mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră s-au îndreptat către acesta şi l-au legitimat, iar în urma verificărilor specifice efectuate, au stabilit că este cetăţeanul român D.A., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. La faţa locului, la aproximativ 25 de metri de malul râului Prut, au fost descoperite mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.988 pachete cu ţigări diferite mărci, de proveniență R. Ucraina.

Cu privire la cele constatate D.A. a declarat că, în urma înţelegerii avute cu o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, trebuia să descarce ţigaretele din barca pneumatică şi să le transporte la o locaţie care urma să îi fie comunicată ulterior, în schimbul sumei de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de țigări, în valoare estimată de 131.856 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și stabilirea întregii activități infracționale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani