67.000 ţigarete, descoperite în autoturismul unui ieşean

67.000 ţigarete, descoperite în autoturismul unui ieşean

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au întocmit dosar penal pe numele a doi cetăţeni români sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, după ce au descoperit, în autoturismul cu care aceştia se deplasau, 67.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova.

În data de 16 februarie a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iaşi şi S.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acţiunii, lucrătorii noştri au oprit în trafic pentru control, în pe DJ 249 A, un autotursim marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român Costel I., în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera infracţională a traficului ilicit cu tutun, fiind depistat în data de 10 noiembrie 2014, încercând să introducă ilegal în România țigarete de contrabandă. Bărbatul era însoţit de cetăţeanul român Petrea I., în vârstă de 25 ani.

În urma controlului asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit pe bancheta din spate două colete voluminoase, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 67.000 ţigarete diferite mărci.

Cu privire la cele constatate cei doi bărbaţi au declarat că au găsit coletele şi intenţionau să le transporte la o structură a poliţiei de frontieră din municipiul Iaşi.

Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

A fost dispusă măsura reţinerii întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 29.753 lei, şi a autoturismul, în valoare de 6.000 euro, în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

[gallery link="file" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.