Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Patru lucruri pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu

Patru lucruri pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Nu exista nicio indoiala ca bicarbonatul de sodiu ne poate salva in multe situatii insa cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care nu ar trebui sa le curatam niciodata cu ajutorul lui deoarece riscam sa le deterioram. Citeste in continuare despre ce este vorba.

Oale/ cratite/ vesela din aluminiu
Poti curata majoritatea obiectelor din metal cu bicarbonat de sodiu insa evita sa le cureti pe cele din aluminiu deoarece sunt mult mai sensibile si le poti distruge. Daca lasi bicarbonatul de sodiu sa actioneze pe obiectele din aluminiu, acestea vor oxida.

Vesela din argint
E drept ca pe internet circula foarte multe articole care recomanda sa cureti bijuteriile din argint cu bicarbonat de sodiu insa in cazul veselei, este recomandat sa folosesti o solutie speciala, cu atat mai mult daca aceasta are si anumite detalii cu perle sau diferite pietre.

Vesela aurita
Probabilitatea ca aceasta sa fie aurita cu aur de 24k este foarte mica, de regula folosindu-se ceva care imita aurul, insa daca intr-adevar aveti un set mai pretios, de culoare aurie, nu il curatati in niciun caz cu bicarbonat de sodiu pentru ca riscati sa distrugeti obiectele.

Marmura
Desi bicarbonatul de sodiu nu este foarte abraziv, acesta poate distruge orice suprafata din marmura. Este recomandat sa folositi un detergent special pentru marmura si sa pastrati bicarbonatul de sodiu… pentru obiecte si suprafete ceva mai putin pretentioase.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani