De ce să nu arunci chitanțele de la magazine. Cel puțin 3 motive care îți pot fi de mare folos

De ce să nu arunci chitanțele de la magazine. Cel puțin 3 motive care îți pot fi de mare folos

Bonurile de la cumpărături pot avea mai multe întrebuinţări, de aceea, este important să le păstrezi o perioadă în casă și să nu le arunci la gunoi. Nu îți vor ocupa mult spațiu, dacă le împachetezi frumos și le aranjezi în ordinea achizițiilor, astfel că vei putea păstra o evidență și nu va fi necesar să stai să răscolești. Le poți depozita într-o cutie mică, să le legi cu elastic pentru a depozita cât mai multe astfel de bonuri. De ce este important să le păstrăm, aflăm în articolul următor!

Vrei să schimbi un produs sau să îl returnezi
Ai vrut să returnezi sau să schimbi un obiect vestimentar, dar nu ai păstrat chitanța? Ar trebui să pui deoparte chitanţele primite de la diverse articole vestimentare, accesorii sau încălţăminte, măcar 30 de zile sau atâtea câte cere politica de returnare a magazinului de unde ai achiziționat. Sunt magazine care pot primi produsele înapoi de până la un an de zile. Poate nu ai posibilitatea să verifici fiecare produs în parte, dacă are mici defecte, dar îți dorești să îl porţi cu plăcere. Ori poate ai achiziționat o pereche de încălțăminte care nu este atât de comodă precum credeai.

Pe baza chitanței, poți returna produsele înapoi. Atenție! Cum am spus și mai sus, perioada de returnare a produsului se va face diferit în funcție de magazine, iar condiția de returnare, la cele mai multe dintre articole, este să aibă încă eticheta intactă, însă, sunt magazine care nu au o astfel de regulă. Întrebați de fiecare dată la casă care sunt politicile de returnare ale produselor. Pentru achiziţiile online, este mult mai ușor de păstrat o evidență, pentru că toate comenzile rămân înregistrate într-un sistem, pe baza unui cont de client.

Te ajută să faci economii
Acestea pot fi folosite pentru a economisi. Când încerci să faci un buget sau să păstrezi unul pe care l-ai stabilit la data de început de lună, sau din momentul în care ai primit salariul, chitanțele păstrate îţi permit să ţii un jurnal de cheltuieli. Chiar dacă plătești cu cardul și ne putem ajuta de aplicațiile de home bank pentru a vedea pe ce am cheltuit banii, atunci când plătim cash, nu putem păstra evidența, decât pe baza bonului. Ținând o evidență a cumpărăturilor, oamenii pot economisi bani, chiar din lucrurile minore și ieftine pe care le cumpără, dar sunt inutile sau nefolosite, de obicei.

Se știe că românii sunt un popor care cheltuie anual sume enorme pe lucruri pe care ulterior le aruncă la gunoi sau nu le folosesc. Din fericire, situația pandemică și mărirea prețurilor la servicii i-a făcut să fie responsabili pe ce consumă banii, atunci când aceștia sunt limitați.

Sunt utile pentru a profita de garanție
Pentru produsele electronice primeşti garanție, dar va fi nevoie să păstrezi chitanţele primite la cumpărare, împreună cu garanţia. În cazul în care există un defect sau aparatul se deteriorează în decurs de unul sau doi ani după achiziţionare, poţi folosi garanţia primită. Există posibilitatea să prelungești garanția cu încă unul, doi sau mai mulți ani. Acest lucru te poate ajuta să nu fie nevoie să schimbi un produs ce se defectează imediat după ce a ieșit din garanția de unul sau doi ani.

Stirea anterioara

Abordare greșită în educația copilului

Stirea Urmatoare

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei! Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan în pădure

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.