Cum se face spălarea corectă a mâinilor

Cum se face spălarea corectă a mâinilor

Cu siguranta va aduceti aminte cand mama sau bunica va spunea sa va spalati pe maini de fiecare data cand mergeti sa mancati. Si intr-adevar va spuneau asta pe buna dreptate: stiti cantitatea de germeni care vine in contact cu mainile noastre atunci cand ne murdarim? Nu trebuie neaparat sa le vedem negre ca un carbune, pur si simplu doar sa atingeti o suprafata contaminata (de exemplu, prin fluidele corporale ale unei persoane bolnave, gripa sau o raceala), unde germenii roiesc cu usurinta.

Rezultatul este foarte clar: atunci cand nu ne spalam pe maini cu regularitate, mai ales inainte de atingerea unui anumit produs alimentar cu mana, va creste riscul de o serie de boli, printre care raceala, gripa, diaree infectioasa, hepatita A si bronsiolita. De ce este important sa va spalati pe maini bine? Ar trebui sa retineti ca cu mainile atingeti totul. Luati un exemplu. Sunteti intr-o librarie pentru a cumpara o carte si aveti tendinta de a va uita la mai multe carti. Ce nu va place, le puneti inapoi pe raft. La fel ca si dvs, poate si multi alti oanmeni au facut acelasi lucru si astfel bacteriile se imprastie peste tot.

Dupa ce cumparati o carte, poate dintr-o data simtiti nevoia sa luati o gustare la o cafenea. Comandati un ceai si o felie de placinta pe care o mancati cu mainile. Daca va spalati corect, veti evita ca germenii sa patrunda in organism.
Este important sa va spalati pe maini ori de cate ori mancati. Cum sa va spalati pe maini, corect: In primul rand trebuie sa aveti rabdare si sa stiti ca spalarea mainilor ar trebui sa aiba loc cel putin 20 de secunde.

Spalati-va mainile cu apa fierbinte. Acesta este cel mai bun mod de a elimina microbii de pe mainile noastre, deoarece acestia dispar, atunci cand, ia contact cu apa fierbinte. Este esential ca aceasta sa nu fie fiarta, astfel incat sa nu va ardeti. Utilizati sapun. Aplicati-l pe maini si frecati energic timp de 20 de secunde. Acordati o atentie deosebita la zona de sub unghii (locul unde germenilor le place sa traiasca), si zona dintre degete. Clatiti mainile bine cu putina apa calda. In cele din urma se usuca bine mainile, folosind o carpa curata, uscata, un servetel sau un prosop.

Este foarte simplu nu-i asa? Amintiti-va ca spalatul mainilor este primul nostru aliat impotriva raspandirii bolilor infectioase, in special in perioadele de toamna si iarna.

Stirea anterioara

Alina de la Exatlon, adevărul despre relația cu Giani Kiriță

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.