Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Gala Locală Oamenii Timpului Botoșani! Vezi când și unde va avea loc!

Gala Locală Oamenii Timpului Botoșani! Vezi când și unde va avea loc!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

La Muzeul Judeţean din Botoşani pe data de 14 noiembrie 2015, la ora 16:00, va avea loc evenimentul OAMENII TIMPULUI din judeţul Botoşani. Revista de cultură contemporană TIMPUL patronează, începând cu anul 2014, Campania OAMENII TIMPULUI.

Scopul evenimentului este cel de recunoaștere publică a acelor personalități și/sau organizații, din plan local, național și internațional, care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice.

România are ce arăta lumii, Botoşaniul, la fel, avănd opt personalităţi nominalizate, ce se bucură de aprecieri atât la nivel local, cât şi la nvel naţional.

Astfel, din categoria Botoşănenii timpului 2015, avem:
     • În domeniul literaturii, educaţiei şi cercetării, nominalizatul este: Emanoil Marcu (n. 1948) - un cunoscut publicist, scriitor și traducător
     • Arte: domnul Corneliu Dumitriu (n. 1954) care este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1994.
     • La secţiunea societate civilă: Mihaela Mihăescu, fondatorul și directorul Asociației „IHTIS” (2004.
     • Diplomaţie publică: Dan Lungu (n. 1969) este directorul Muzeului Literaturii Române din Iași și conferențiar doctor la Catedra de Sociologie a Universității „Al.I. Cuza”
     • Memorie şi istorie: Octavian Vitcu -Nominalizarea a fost făcută pentru realizarea unui amplu volumul memorialistic (500 de pagini) Pasager în trenul vieții (2014), în care a consemnat cei peste 400 de ani de existență ai comunei Ibănești.
     • Jurnalism: Cătălin Moraru (n. 1965) a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Politehnicii ieșene. A fost nominalizat la categoria Jurnalism pentru intensa și constanta activitate publicistică.
     • Tinere valori: Perla Scripcariu (n. 1996) a absolvit Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, a fost acceptată de cinci universități de top din Marea Britanie – Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry, Kent – și i s-a oferit un post de consilier în cadrul unui birou de europarlamentar la Bruxelles.
    • Sănătate: Radu Malancea (n. 1959) este medic primar, șeful secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani și vicepreședinte al Colegiului Medicilor.
    • Antreprenoriat: Valeriu Iftime (n. 1960) este patronul grupului de firme Elsaco Electronic, care activează în domeniul echipamentelor de contorizare a apei reci, apei calde, energiei termice.
    • În domeniul literaturii, nominalizatul este: Emanoil Marcu (n. 1948) - un cunoscut publicist, scriitor și traducător.

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani