Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, ediția a 41- a în Piața Revoluției din Municipiul Botoșani

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, ediția a 41- a în Piața Revoluției din Municipiul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție de cultură aflată sub patronajul Consiliului Județean Botoșani, organizează Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, ediția a 41- a, sâmbătă și duminică, 19 - 20 decembrie 2015, în Piața Revoluției din Municipiul Botoșani.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015 ora 13.00, va începe manifestarea culturală cu spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă din județ, în Piața Revoluției, unde va fi amplasată scena. Vor prezenta spectacole de datini și obiceiuri de iarnă formațiile din localitățile: Avrămeni, Lunca, Călărași, Oneaga, Alba-Hudești, Sarafinești-Corni, Cotu-Copălău, Păltiniș, Ibănești, Hilișeu-Horia.

Duminică, 20 decembrie 2015 ora 10.00 va incepe Parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă, pe traseul: Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian”- Bazar – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției, urmată de spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri din județ și din țară, începând cu ora 11.00.

Vor prezenta spectacole de datini și obiceiuri de iarnă formațiile invitate din: Constanța - Mereni, Maramureș - Săcălășeni, Bistrița - Plaiurile Bârgăului, Suceava - Preutești, Bistrița - Doruri Bistrițene, Bacău - Dofteana, R. Moldova – Pelinia - Drochia, și din județul Botoșani – Broscăuți, Cîndești, Hlipiceni, Tudora, Lozna, Vf. Câmpului, Vorona, Vlăsinești, Flămânzi, Costești - Răchiți, Durnești, Negreni - Știubieni, Cristești.

Manifestarea culturală este una mare amploare, fiind angrenate și alte instituții care vor asigura securitatea și siguranța. Vor participa în jur de o mie de membri ai formațiilor de datini și obiceiuri.

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani