Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Veşti bune pentru cei care au plătit taxa de mediu: Cum se poate recupera integral

Veşti bune pentru cei care au plătit taxa de mediu: Cum se poate recupera integral

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Persoanele care au platit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea avea posibilitatea de a cere restituirea integrala a sumei achitate, conform unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica. In momentul de fata, proprietarii de autoturisme pot sa ceara inapoi doar banii platiti in plus, in cazul in care taxa auto a fost mai mare decat timbrul de mediu.

Totodata, documentul publicat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) prevede si introducerea unei noi situatii in care va trebui achitat timbrul de mediu.

Cetatenii care - la momentul inmatricularii masinii - au platit taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ar putea sa ceara toti banii inapoi. Masura este inclusa de MMAP in Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, care a fost pus joi in dezbatere publica.

„Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent", scrie in propunerea de act normativ.

Mai exact, taxa auto va fi restituita integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata. De asemenea, statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia. Citeşte continuarea pe AvocatNet.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani