Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Veste bună pentru şoferi: Carburanţii se ieftinesc în acest weekend

Veste bună pentru şoferi: Carburanţii se ieftinesc în acest weekend

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Motorina se ieftineşte cu 3 bani, iar benzina cu 6 bani. Oferta durează de azi noapte până duminică noaptea.

Petrom ieftineşte, la noapte, ora 23.00, carburanţii pe care îi comercializează în staţiile proprii. Preţul motorinei scade cu 3 bani, iar preţul benzinei cu 6 bani. Astfel, la staţia de referinţă Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, motorina va costa 5,33 lei, iar benzina 5,66 lei. Oferta expiră duminică, ora 23.00.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele două luni, motorina a pierdut aproape 40 de bani pe litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultima lună, barilul a coborât de la 65 la 55 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între staţiile din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV. Sursa: romaniatv.net

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani