Sporul de 15% la salariu pentru persoanele cu handicap, reintrodus în Legea Salarizării

Sporul de 15% la salariu pentru persoanele cu handicap, reintrodus în Legea Salarizării

Persoanele cu handicap grav vor primi un spor de 15% în noua lege a salarizării! Asta au decis senatorii din Comisia de Muncă, după ce iniţial au eliminat sporurile pentru persoanele cu nevoi speciale. În acelaşi timp, aleşii au decis că pensiile speciale pot fi majorate chiar de la 1 iulie, deşi legea iniţială prevedea o interdicţie până în 2022.

Inițial, senatorii in Comisia de Muncă au respins, miercuri, un articol din Legea salarizarii care prevedea acordarea unui spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap vizual grav şi accentuat. Pe de altă parte, aceştia au votat miercuri eliminarea unui articol carea prevedea îngheţarea pensiilor speciale până în 2019, după ce, cu doar cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol.

Cu alte cuvinte, liber la pensii speciale. Eliminarea articolului a fost propusă de ministrul Muncii Lia Vasilescu, cel mai probabil la sugestia lui Liviu Dragnea, care nu a rămas indiferent. Asta pentru că preşedintele PSD le-a cerut parlamentarilor coaliției majoritare să înceteze discuțiile despre sistemul de pensii. „O discuție despre pensii în general e necesară și ea va fi una mult mai amplă după adoptarea Legii salarizării”, a declarat șeful PSD. 

Concret, Liviu Dragnea a solicitat eliminarea prevederilor legate de pensii din Legea salarizării unitare. „Am cerut să se retragă din textul Legii salarizării Articolul 40 referitor la pensiile de serviciu”, a spus Dragnea, miercuri, la Antena 3.

Iar aleşii s-au conformat. Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol.

„Până la 1 ianuarie 2019 se suspendă temporar actualizarea în funcţie de majorarea salariilor, soldelor, indemnizaţiilor de încadrare şi indemnizaţiilor lunare a pensiilor de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular, ale judecătorilor şi procurorilor, ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar, ale auditorilor publici externi precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii", se precizează în amendamentul depus de Ministerul Muncii la Legea salarizării.

Stirea anterioara

Ministrul de Interne le-a cerut prefecţilor să analizeze vulnerabilităţile localităţilor unde vor avea loc alegeri

Stirea Urmatoare

Furtuna Renata, care face ravagii în aceste zile în Europa, se îndreaptă spre România. Va aduce frig, ploi şi vijelii puternice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.