Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Se scumpesc gazele. Aplicaţia care te ajută să-ţi alegi cel mai ieftin furnizor

Se scumpesc gazele. Aplicaţia care te ajută să-ţi alegi cel mai ieftin furnizor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului, a declarat, marți, Emil Calotă, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), prezent la Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților. Consumatorii au la dispoziţie o aplicaţie care le arată care sunt cei mai rentabili furnizori din punct de vedere al preţului.

ANRE a pus la dispoziţia românilor un instrument de comparare a prețurilor pentru a se putea decide dacă merită sa nu să-și schimbe furnizorul.

Cele două pagini pentru compararea prețurilor de furnizare a energiei electrice, respectiv gazelor, sunt accesibile din portalul Aurității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE):

ENERGIE ELECTRICĂ

GAZE NATURALE

„În domeniul energiei electrice, instrumentul de comparare a prețurilor pus la dispoziție de ANRE este o aplicație interactivă în care furnizorii concurențiali își încărca datele referitoare la ofertele practicate și care vine în sprijinul clienților finali, atât casnici, cât și și noncasnici, care vor putea astfel să facă o comparație între prețurile din ofertele furnizorilor concurențiali și tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanță. În domeniul gazelor naturale, pe baza datelor introduse de furnizori, instrumentul de comparare a prețurilor va oferi informații și va efectua analize comparative ale ofertelor-tip existente pe piață și va returna un clasament al ofertelor care corespund opțiunilor exprimate de utilizator. Acesta are posibilitatea introducerii unor date suplimentare pentru comparare, respectiv prețul de furnizare din contractului actual și consumul anual, situație în care se va efectua o comparație și cu costurile actuale ale clientului final", se precizează într-un comunicat ANRE.

Etichete: , , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani