Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Romania a trecut neoficial la moneda euro

Romania a trecut neoficial la moneda euro

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Chiar dacă România are, oficial, propria sa monedă, leul românesc, și nu face parte din zona euro, neoficial am trecut demult la moneda unică europeană.

Practic, toate sau aproape toate prețurile din România se calculează sau depind de cursul valutar euro-leu, iar numeroase activități economice depind într-o măsură mai mare de euro decât de leu. Să le luăm pe rând. Accizele se calculează în euro, influențând automat prețurile produselor accizabile: țigările, băuturile alcoolice, cafeaua, carburanții, păcura, dar și unele produse considerate de lux precum hainele de blană, bijuteriile din aur, iahturile și unele autoturisme.

Factura la serviciile de telefonie mobilă se calculează în euro și se convertește la cursul valutar din ziua emiterii facturii. Și ofertele operatorilor de telefonie mobilă sunt prezentate tot în moneda europeană. O mare parte din mărfurile alimentare și nealimentare comercializate în magazinele și în piețele din România depind de cursul valutar, fiind importate din state din Uniunea Europeană. integral pe hotnews.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani