Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
DGASPC rămâne fără bani pentru sfârşitul de an

DGASPC rămâne fără bani pentru sfârşitul de an

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Consiliul Judeţean va aloca Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) doar un milion de lei la rectificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni. Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a spus că solicitările instituţiei au depăşit 7 milioane de lei.

„Atât avem să le dăm acum. Ei au cerut mulţi bani, peste 7 milioane de lei, şi mulţi pentru majorările salariale câştigate în instanţă, ceea ce a dat peste cap bugetul instituţiei. Poate în noiembrie va mai avea loc o rectificare şi le vom mai acorda bani”, a declarat Sorescu.

Daniela Juravlea, director al DGASPC, a precizat că instituţia pe care o conduce a solicitat iniţial 7,8 milioane lei, după care doar 3,8 milioane lei pentru cheltuieli materiale.

„Cu un milion de lei nu putem funcţiona până la sfârşitul anului, avem nevoie de aceşti bani, de 3,8 milioane lei”, a declarat Juravlea.

DGASPC a primit în acest an mai puţini bani pentru că o parte din buget, această sumă de peste 3 milioane lei, a fost dată la începutul anului pentru activitatea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri după ce USL a votat în plenul CJ-ului ca la drumuri să nu fie alocaţi decât 1,2 milioane lei. Conducerea de atunci a CJ-ului a decis să ia o parte din banii de la DGASPC pentru a putea derula activitatea la Drumuri, iar acum conducerea DGASPC aşteaptă să primească înapoi banii care i-au fost luaţi la începutul anului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani