Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Controlul marilor averi in atentia ANAF si FMI

Controlul marilor averi in atentia ANAF si FMI

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

În perioada 7 – 20 aprilie 2011, o echipă de experţi ai FMI se află la sediul ANAF într-o nouă misiune tehnică privind metodele indirecte de control şi creşterea gradului de conformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari. Misiunea F.M.I. se desfăşoară în conformitate cu angajamentele asumate de Guvern în cuprinsul Scrisorii de intenţie agreată cu Fondul la data de 10 martie a.c.

Această misiune are ca scop monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare a F.M.I., pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2011.

Totodată, misiunea are următoarele ţinte:

a) asigurarea suportului documentar pornind de la buna practică internaţională în domeniu, necesar elaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectarea persoanelor fizice ce vor fi verificate, document ce vine în completarea HG 248/2011 privind aprobarea procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate;

b) elaborarea unui proiect al organizării interne a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale, ce se va organiza şi funcţiona în cadrul A.N.A.F. şi elaborarea unui proiect al procedurilor de lucru al acestei structuri;

c) analiza aspectelor privind modul de abordare a pregătirii profesionale ce va fi necesară inspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte de control.

Sorin Blejnar, presedintele A.N.A.F.: „Personal sunt foarte multumit ca am reusit sa conturez aceasta directie de control din cadrul A.N.A.F., care va verifica acele persoane fizice care realizeaza venituri mari sau au averi considerabile si care nu platesc statului roman impozitele aferente. Inspectorii fiscali ai acestei directii au beneficiat si beneficiaza in continuare de experienta unor specialisti precum cei de la F.M.I. Mi-am propus ca aceasta directie sa functioneze la standarde internationale si de aceea expertii care le vor oferi consultanta inspectorilor fiscali romani provin din tari unde aceste verificari se fac de zile si cu rezultate foarte bune: de la IRS – SUA si de la Fiscul francez”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani