Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenție patroni! Cei care nu depun bilanţul la timp, rămân fără firme. Ce spune noua lege

Atenție patroni! Cei care nu depun bilanţul la timp, rămân fără firme. Ce spune noua lege

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Patronii care nu-şi declară bilanţul la timp se vor trezi cu firmele închise. Potrivit noii legi, companiile pot fi radiate din oficiu, la cererea ANAF sau a creditorilor.

Domnul Oros are o firmă în domeniul imobiliar. Până acum, compania sa era în pericol dacă nu depunea situaţia finaciară în cel mult şase luni de la termenul limită.

Registrul Comerţului cerea în instanţă dizolvarea firmei sale. După noua lege nu mai este nevoie de intervenţia instanţei, iar termenul de depunere a fost limitat la 60 de zile.

„Ca sa desfiintezi o firma in 60 de zile mi se pare o nota fortata. Poate cel ce detine contabilitatea sa fie plecat sau sa aiba probleme medicale sau de alta natura si in cazul asta chiar sa nu poata depune chiar in 60 de zile situatia la ANAF.", a spus Benjamin Oros pentru Realitatea TV.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului dispune, din oficiu, radierea companiei.

Lista companiilor pentru care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului urmează să formuleze acţiuni de dizolvare va fi afişată pe pagina sa de Internet sau pe portalul de servicii on-line cu cel puţin 15 zile înainte şi se transmite catre ANAF.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani