Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Angajaţi care scapă de impozitul pe venit începând de astăzi

Angajaţi care scapă de impozitul pe venit începând de astăzi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Se extinge categoria angajaţilor din IT care nu vor mai plăt impozit pe venit. Măsura intră în vigoare la 1 februarie.

Începând cu luna februarie, scutirea de impozit pe venit pentru industria IT (prescurtarea termenului de „tehnologie a informației") se va acorda pentru mai multe categorii de angajați, potrivit unui act normativ recent publicat în Monitorul Oficial.

În consecință, și lista cu documente justificative pentru obținerea scutirii va deveni puțin mai lungă. În plus, pe lângă cele opt tipuri de ocupații pentru care se acordă acum scutire, din februarie vor mai figura încă două.

De la 1 februarie, scutirea de impozit în industria IT se va acorda și pentru acei angajați care nu au deloc diplomă de licență, dar sunt înscriși la facultate (nu neapărat pe zona IT), precum și pentru cei licențiați ai unor programe de studii superioare de scurtă durată, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Vor intra în categoria celor scutiţi de impozit:
- cei care dețin o diplomă acordată la finalizarea unei forme de învățământ superior de scurtă durată;
- cei care dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate (nu se distinge între cele de scurtă sau lungă durată, prin urmare, intră și unele și altele).


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani