Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Zeci de formații au participat la Botoșani, la festivalul „Din străbuni, din oameni buni...” - FOTO

Zeci de formații au participat la Botoșani, la festivalul „Din străbuni, din oameni buni...” - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă s-a desfășurat pe traseul: Consiliul Judeţean – Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian”- Pod de Piatră – Calea Națională – Direcţia Muncii – Hotel Rapsodia – Palatul Administrativ.

Formațiile de căiuți, capre sau urși, însoțite de fanfare, au participat la o paradă pe străzile municipiului Botoșani și au susținut recitaluri pe scena din Piața Revoluției. Avem toată speranța că aceste obiceiuri de iarnă nu se pierd și vom putea duce mai departe tradiția noastră populară

Au prezentat spectacole de datini și obiceiuri de iarnă formațiile din localitățile: Băluşeni, Corlăteni, Costeşti-Răchiţi, Coşula-Pădureni, Cristeşti, Cândești, Durneşti, Ibăneşti, Lozna, Oneaga, Sarafineşti-Corni, Văculeşti, Ştiubieni, Vlăsineşti, Vorona, Mileanca, Vârfu Câmpului, Curteşti.

De asemenea, publicul s-a bucurat și a aplaudat spectacolele susținute de formaţiile de datini şi obiceiuri invitate din alte judeţe: Bacău-Dofteana, Iaşi-Scobinţi, Vrancea-Păuneşti, Vaslui-Cozmeşti, Suceava-Stroieşti, Bacău – formaţia Universităţii “Vasile Alecsandri”, Republica Moldova – Raionul Edineţ-sat Parcova şi Raionul Cantemir-oraş Cantemir.

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă a fost urmărit de mii de persoane.

„Din fericire, aceste datini și obiceiuri nu s-au pierdut, dar și-au mai pierdut din importanță. Este meritul celor care se implică, pentru că reușesc să transmită de la o generație la alta obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă", a spus unul dintre spectatorii de la festival.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani