Seara în care trebuie curățate ghetuțele pentru Moș Nicolae

Seara în care trebuie curățate ghetuțele pentru Moș Nicolae

Mai este foarte puțin timp până când copiii își vor pregăti ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae. Ne apropiem cu pași repezi de seara în care toți copiii vor primi primele cadouri din luna decembrie. Când vine Moș Nicolae 2022 și ce tradiție este bine să respecți pentru a atrage norocul în casa ta. Copiii cuminți primesc cele mai frumoase cadouri, iar cei care au fost obraznici ar putea găsi în ghetuțe o nuielușă.

Seara în care trebuie curățate ghetuțele pentru Moș Nicolae
Mai este foarte puțin timp până când copiii își vor pregăti ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae. Se spune că pentru ca micuții să primească daruri, ei trebuie să își curețe ghetele, aceasta fiindunul dintre cele mai respectate tradiții ale acestei sărbători.

În fiecare an pe 6 decembrie, este sărbătorit Moș Nicolae. Aceasta este a doua mare sărbătoare religioasă din luna decembrie, după Sfântul Andrei. Moș Nicolae vine în ajun, pe 5 decembrie seara.

Care este povestea nuielușei
Potrivit tradiției, în noaptea de 5 spre 6, copiii vor găsi în ghete câte o nuielușă, în cazul în care nu au fost cuminți. Se spune că Moș Nicolae îi pedepsește pentru că în cursul anului aceștia nu și-au ascultat părinții.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiilor le vor fi umplute ghetuțele fie cu o nuielușă, fie cu dulciuri și fructe. Acest lucru semnifică educația pe care le-o dă Moș Nicolae copiilor.

Tradiția spune că aceasta trebuie să fie o crenguță de măr, care se va pune într-un pahar cu apă. Dacă nuielușa înmugurește până de Crăciun, înseamnă că acel copil s-a cumințit.

Rugăciunea pe care să o spuneți de Sfântul Nicolae
O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește. Prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei.

Așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos.

Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

Stirea anterioara

„De Sărbători, mai aproape de tradiție” Ateliere creative de încondeiat globuri la Botoșani

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.