Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rugăciunea pe care trebuie s-o spui pe 12 martie, pentru mântuirea sufletului!

Rugăciunea pe care trebuie s-o spui pe 12 martie, pentru mântuirea sufletului!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

În calendarul ortodox este mare sărbătoare marţi, pe 12 martie! În această zi, este pomenit Sf. Cuv. Teofan Mărturisitorul. Rugăciunea pe care trebuie s-o spui pe 12 martie face minuni!

Sfântul Teofan s-a născut la jumătatea secolului al VIII-lea, la Constantinopol, părinţii săi fiind înalţi demnitari. Orfan de tată de la vârsta de trei ani, Teofan a fost crescut de împăratul Constantin Copronimul care, în înţelegere cu unul dintre demnitari, l-a logodit la vârsta de 12 ani, cu fiica acestuia, urmând ca la vârsta cuvenită să fie căsătoriţi.

După moartea împăratului şi a părinţilor tinerei, Sfântul Teofan a intrat în Mănăstirea Polihroniu, în Singriania. Timp de 6 ani a îmbinat rugăciunea cu munca, copiind diferite texte şi ridicând un aşezământ monahal în insula Calonim. A participat la Sinodul al VII-lea ecumenic de la Niceea (787). În timpul mişcării iconoclaste a fost exilat de Leon Armeanul (813-850) în insula Samotracia. Deja bătrân şi bolnav, după 23 de zile de exil a murit, relatează agerpres.ro.

Rugăciunea pentru mântuirea sufletului
„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Teofan, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Teofan. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Amin", potrivit doxologia.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani