Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Întâmpinarea Domnului. Sărbătoare mare vineri. Ce nu ai voie să faci pe 2 februarie

Întâmpinarea Domnului. Sărbătoare mare vineri. Ce nu ai voie să faci pe 2 februarie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie sărbătoare. La 40 de zile de la Crăciun, pe 2 februarie, se celebrează Întâmpinarea Domnului. În credința populară această zi mai este cunoscută sub denumirea de „Ziua Ursului”.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie sărbătoare. În această zi de sărbătoare, copiii erau unși cu grăsime de urs. Potrivit tradiției, prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

Potrivit tradiției, în această zi nu se consumă miere. Acest obicei este considerat o ofensă la adresa muncii ursului, scrie ele.ro.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie sărbătoare. În data de 2 februarie este cruce roșie în calendarul ortodox. Astfel, în această zi nu este bine să muncești. tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului.

Tradiția spune că în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Astfel, astăzi nu este bine să te cerți. Este ziua în care tinerii este bine să se întâlnească, prietenii să se revadă. Acest obicei ajută la menținerea relațiilor între apropiați.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani