Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
În atenţia pasionaţilor de fotografie - Ipostaze etnografice - Concurs naţional de fotografie şi film

În atenţia pasionaţilor de fotografie - Ipostaze etnografice - Concurs naţional de fotografie şi film

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Organizatorii au hotărât să prelungească perioada de înscriere a filmelor şi fotografiilor cu tematică etnografică, pentru Concursul „Ipostaze etnografice - Concurs naţional de imagini-document”, aflat la a V-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 6 - 7 noiembrie 2014, fiind organizat de Serviciul Cercetare, Conservare şi Valorificare a Tradiţiei Populare al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi şi are ca obiectiv cercetarea,  cunoaşterea şi promovarea specificului etnografic al zonei Galaţi şi nu numai, până la data de 20 octombrie. Cei interesaţi sunt aşteptaţi să se înscrie.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

- Fotografie digitală actuală - Tema “Obiceiuri calendaristice de peste an”, care are caracter naţional

- A doua secţiune “Din amintirile bunicilor”, are caracter local şi trebuie să reflecte tradiţia doar din judeţul Galaţi

Calendarul concursului:

Ultimul termen de primire a fotografiilor: 20.10.2014

Vernisajul şi festivitatea de premiere: 07.11.2014

Publicarea rezultatelor pe site-ul www.ccdj.ro: 10.11.2014

Nu se percepe taxă de înscriere.

Conform regulamentului de desfăşurare a concursului:

1. Prima secţiune - Fotografie digitală actuală - Tema “Obiceiuri calendaristice de peste an” are caracter naţional. În această secţiune se încadrează obiceiurile de primăvară, vară, toamnă şi iarnă; obiceiuri de Dragobete, mărţişor, de Paşte, de Sf. Gheorghe, de Sânziene şi paparude, de Crăciun etc.

Sunt acceptate fotografiile alb-negru, sepia şi color realizate cu un aparat de fotografiat digital. Dimensiunea minimă a fotografiei 1 Mb

Cerinţe:

În concurs sunt acceptate fotografii care prin subiectul tratat se încadrează în tema secţiunii. Fiecare autor poate trimite maxim 5 fotografii în format electronic la adresa la adresa de email: Organizatorul îşi rezervă dreptul de a selecta fotografiile participante în concurs.

Nu sunt admise în concurs fotografiile realizate cu telefonul mobil şi fotografiile făcute după alte fotografii.

2. “Din amintirile bunicilor” - a doua secţiune, are caracter local (aceasta trebuie să reflecte tradiţia doar din judeţul Galaţi) şi  vor participa fotografii din colecţii particulare. La această categorie nu este impusă o anumită temă şi nici un număr de fotografii.

În concurs vor fi înscrise fotografii de colecţie, cu caracter etnografic, care prezintă: aspecte din viaţa satului, elemente de arhitectură locală, obiceiuri (nuntă, botez, înmormântare, obiceiuri de peste an, personalităţi locale etc.), costume populare purtate, meşteşuguri tradiţionale, obiecte folosite în gospodăria / industria casnică.

Fotografiile de la această secţiune vor fi aduse la sediul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi sau trimise pe adresa Str. Domnească nr. 61, cod poştal 8000008, Galaţi în forma lor originală. După concurs fotografiile de la această secţiune vor fi returnate.

Concursul este dotat cu următoarele premii:

1. pentru prima secţiune:

Premiul I: 300 lei

Premiul II: 200 lei

Premiul III: 100 lei

2. pentru secţiunea a doua:

Premiul I: 300 lei

Premiul II: 200 lei

Premiul III: 100 lei

Participanţii pot trimite lucrările până cel târziu miercuri, 08 octombrie 2014 (data postei - pentru ce-a de-a doua secţiune) iar pentru prima secţiune pe email la adresa:

Fiecare lucrare va fi însoţită în mod obligatoriu de fişa de participare explicativă completată în totalitate. Autorii ale căror lucrări vor fi acceptate în concurs vor primi o diplomă de participare.

Vernisajul va avea loc pe data de 07 noiembrie 2014 la Salonul Artelor de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”.

În aceeaşi perioadă are loc şi concursul de film Ipostaze etnografice - Concurs naţional de film etnografic, Ediţia a II-a, 06-07 noiembrie 2014.

Conform regulamentului concursului:

- Programul concursului cuprinde competiţii de filme etnografice. Durata fiecărui film nu trebuie să depăşească 30 de minute;

- Data de producţie 2004-2014;

- Filmele vor fi luate în considerare numai dacă este completat formularul de înscriere şi DVD-urile pentru preselecţie ajung în posesia Centrului Cultural

“Dunărea de Jos” înainte de termenul limită 08 octombrie 2014;

- Un realizator se poate înscrie în concurs cu maxim două filme;

- Fiecare autor va primi o diplomă de participare la concurs.

Filmele vor fi trimise pe adresa:

Centrul Cultural “Dunărea de Jos”

Str. Domnească nr. 61, cod poştal 800008

Judeţul Galaţi

Tel/fax 0236 418 400

Concursul este dotat cu următoarele premii:

Marele premiu: 1000 lei

premiul I - 800

premiul II - 600 lei

premiul III - 450 lei

2 premii speciale - fiecare în valoare de 300 lei

Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-7 noiembrie 2014. În 6 noiembrie se vor viziona filmele înscrise în concurs iar în data de 7 noiembrie la Salonul Artelor de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” va avea loc festivitatea de premiere. Ultimul termen de primire a filmelor: 8 octombrie 2014.

Regulamentele concursurilor pot fi consultate pe site-ul www.ccdj.ro/cercetare.htnl. Tot aici se găseşte şi fisa de înscriere.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi, tel. 0236/418.400, tel (fax) 0236/415.590, Carmen Serea, e-mail:

Aşadar, invit pe această cale, dorohoienii pasionaţi de fotografie, pe cei care apreciază valorile folclorice din zona noastră, să se înscrie, în această perioadă la prima secţiune, pentru a arăta gălăţenilor (cât şi întregii ţări – fiind un concurs naţional), prin fotografie, aspecte cu datinile, obiceiurile şi tradiţiile noastre. (Marius Petrescu)


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani