Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Fata cu pantofi roșii” la Biblioteca Județeană Botoșani

„Fata cu pantofi roșii” la Biblioteca Județeană Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 12:30, vă invităm în Sala de Lectura a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, la lansarea cărții „Fata cu pantofi roșii”.

Lucrarea aparține Claudiei Mitră, scriitoare botoșăneană aflată la al 4-lea titlu publicat, după volumele de versuri „Dincolo de oglindă” și „Îngeri de sticlă” și volumul de proză „Viața ca un fir de păpădie”.

La proză revine autoarea și în „Fata cu pantofi roșii”, lucrare despre care profesorul și scriitorul Lucian Strochi notează în prefață: „În această nuvelă, Claudia Mitră se desparte definitiv, dar deloc brutal de poezie. Liricul este inundat de dramatic, iar epicul a devenit precis, cu o traiectorie logică, nu neapărat previzibilă. Monocordă, asemenea unui cântec stins, dar fulgerat de lumini optimiste, proza Claudiei Mitră nu vrea să se despartă de iubire. În logica ei, logica inimii, un cerc va fi întotdeauna o spirală. Adică va include și transcendentul.”

Prezentarea volumului va fi susținută de poeta Mihaela Ciubotariu și Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani. Manifestarea se va bucura și de două momente speciale. Este vorba de lectura publică realizată de actrița Petronela Lorena Chiribută și momentul folk asigurat de Vlad Calimandriuc.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani