Concurs organizat pentru copiii cu nevoi speciale

Concurs organizat pentru copiii cu nevoi speciale

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Botoşani va organiza, pe 20 ianuarie, un concurs literar-artistic despre opera şi viaţa intitulat „Vraja lecturii”. Menifestarea, aflată la prima ediţie, se va desfăşura la Scoala cu clasele I-VIII nr 10 Botoșani, este destinată copiilor cu nevoi speciale din şcolile de masă din județul Botoșani.

Profesorul Paraschiva Ungureanu, coordonatorul proiectului, susţine că acţiunea are ca scop atât marcarea a 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, dar ţine cont şi de nevoia de socializare a copiilor cu CES din diferite școli ale județului şi de antrenare a lor în acțiuni educative școlare și extrașcolare diverse, scrie botosaninews.

 “Obiectivele urmărite sunt terapie prin arta literară, sărbătorirea într-un cadru festiv a  Luceafarului poeziei româneşti, recunoaşterea valorilor naţionale, cunoaşterea universului copilariei poetului M.Eminescu, stimularea deprinderilor literar-artistice, a plăcerii de a asculta şi reţine și recita versuri, de a asculta și reactualiza poveşti, povestiri, basme şi dezvoltarea spiritului  cooperant şi competitiv, a muncii în echipă”, a spus Ungureanu.

Regulamentul concursului:

Condiţii de participare.

• Concursul se adresează copiilor din ciclul primar I-IV din școlile de masă din județul Botoșani, copii identificați (cu certificat) ca fiind cu CES.

• Lucrările cu care vor participa la concurs se întocmesc personal de copii, sub supravegherea cadrelor didactice.

• Echipele de concurs   sunt formate din 4 copii.

• Echipajele reprezentative vor fi însoţite de cadre didactice îndrumătoare.

Conducerea concursului.

• Conducerea concursului se realizează printr-un  colectiv compus din , juriu, format din:

- preşedintele juriului

- membrii juriului:

- un reprezentant al administraţiei publice locale;

Fiecare unitate invitată va prezenta în concurs o echipă formată din 4 membri.

PROBE DE CONCURS :

• PROBA TEORETICA : câte 3 întrebări  pentru fiecare echipaj,conținutul întrebărilor este legat de viața și opera lui M.Eminescu,

• RECITARE / INTERPRETARE/ REDARE a unei poezii,fragment,scena din opera poetului.

• Interpretarea de catre un  membru al echipajului a  unui TABLOU, PEISAJ,POSTER sau a unei MACHETE .Lucrarea va fi realizata de catre copii la nivelu unitatii ,prin diferite tehnici plastice si practice.

Concursul se desfăşoară pe trei probe:

1. Proba teoretică- întrebari- raspunsuri; fiecare răspuns corect este notat cu câte 2 puncte, răspuns parțial corect 1 punct, răspuns incorect -0 puncte, Total- 6 puncte

2. Recitare, interpretare, redare; Total-10 puncte

3. Proba practică- Prezentarea (susţinerea) lucrărilor realizate, interpretarea, de către un membru al echipajului, al  lucrării respective. Total- 10 puncte

4. Pentru participare 4 puncte

5. Maxim punctaj 30 puncte

Intrebarile vor fi din viata si opera poetului accesibile copilului cu CES din ciclul primar. Concursul va fi răsplătit cu premii , diplome şi distincţii.

Intrebari suplimentare la tel. 0743548960, [email protected]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Festivalul „Satule, mândră grădină” a făcut din nou ca orașul Bucecea să vibreze - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.