Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Comuna Ibănești își prezintă din nou meșteșugurile tradiționale la Târgul Meșterilor Populari Botoșani - FOTO

Comuna Ibănești își prezintă din nou meșteșugurile tradiționale la Târgul Meșterilor Populari Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Meșteșugurile artistice tradiționale românești se bucură de continuitate între generații în comuna Ibănești, iar participarea activă la târgurile de specialitate reprezintă o oportunitate deosebită de a promova zestrea de suflet a ibăneștenilor.

Cea de-a XIII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari din Botoșani s-a bucurat și în acest an de prezența meșterilor populari ibăneșteni, Țîrliman Ileana și Aiacoboaie Mihaela, alături de referentul cultural Viorel Aiacoboaie și tânăra ucenică Ionichente Delia, premiantă la Olimpiada Națională Meșteșuguri Artistice Tradiționale de la Sibiu.

„A fost o experiență minunată la Târgul Meșterilor Populari. Am avut ocazia să cunosc și alte meșteșuguri și să-mi fac prieteni noi. Le mulțumesc oamenilor minunați din satul meu, meșterilor populari, doamnei Mihaela Aiacoboaie și doamnei Ileana Țîrliman pentru că m-au încurajat și m-au ajutat să învăț să țes.” a spus entuziasmată Delia Ionichente.

An de an, țesătoarele își prezintă cu mândrie lucrările casnice executate cu multă dragoste, bucurie și migală, pentru a fi cunoscute de lumea-ntregă.

Prosoapele, scoarțele, covoarele, iile, brâiele și trăistuțele autentice ibăneștene au împodobit căsuța de pe Pietonalul Unirii din Botoșani, unde toți cei care iubesc arta tradițională populară au avut ocazia să descopere o expoziție bogată și plină de culorile vii ale tradițiilor strămoșești.

„Și în acest an, comuna Ibănești a răspuns pozitiv invitației de a participa la o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari din Botoșani. Este un prilej frumos de a ne prezenta tradițiile pe care le-am păstrat cu sfințenie din moși strămoși. Avem meșteri populari implicați activ în dezoltarea și promovarea culturii ibăneștene, cu ajutorul cărora reușim să transmitem și tinerei generații cele mai vechi îndeletniciri. Întreaga comună este mândră de activitatea pe care o desfășoară, îi susținem și împreună construim pagini unice de istorie din viața satului ibăneștean.” a menționat primarul comunei Ibănești, ing. Romică Magopeț.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani