Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Astăzi, sărbătoare mare! Lor trebuie să le spui pe 29 octombrie „La mulţi ani”

Astăzi, sărbătoare mare! Lor trebuie să le spui pe 29 octombrie „La mulţi ani”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Sărbătoare mare la început de săptămână pentru creştini. În fiecare an, pe data de 29 octombrie, este sărbătorită o mare Sfântă. Aşadar, pe data de 29 octombrie este prăznuită Sfânta Anastasia.

Sfânta Anastasia Romana a rămas orfană de părinţi la vârsta de 3 ani, iar o maică a luat-o alături de ea la mănăstire. A fost crescută în spirit creştin, iar când s-a făcut mare a răspândit credinţa ei printre oameni. A fost supusă la chinuri grele în timpul vieţii, i-au fost tăiaţi sânii şi limba şi a fost ucisă prin decapitare.

Dacă aveţi persoane cu acest nume în jurul vostru spuneţi-le "La mulţi ani", iar dacă aveţi persoane cu acest nume plecate dintre noi daţi ceva de pomană. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfânta Anastasia Romana, sărbătorită pe 29 octombrie, potrivit Doxologia.

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Anastasia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre. Să cântăm Domnului Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preamărit.

Dă-mi luminare, mireasă a lui Dumnezeu, mie celui ce cin­stesc această purtătoare de lu­mină pomenire a ta, alungând întunericul sufletului meu. Cu totul te-ai închinat pe sineţi Ziditorului tău încă din scutece şi cu focul înfrânării ai ars poftele trupului. Suindu-te către înălţimea muceniciei, muceniţă, care ai numele Învierii, te-ai învred­nicit ca o fecioară de Cămara Cea Înţelegătoare. Pe tine Scara cea Înaltă până la cer, de care se sprijinea Dumnezeu, făcând pe oameni cereşti, te lăudăm Fecioară. Amin".


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani