Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Sfințirea celor două cămine culturale noi-nouţe din comuna Răchiţi - FOTO

Sfințirea celor două cămine culturale noi-nouţe din comuna Răchiţi - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

La sfârşitul săptămânii trecute prefectul Costică Macaleţi, alături de locuitori din Răchiţi, au participat la sfinţirea celor două cămine culturale finalizate în acest an în comuna din imediata apropiere a municipiului Botoşani.

Graţie fondurilor alocate de Guvernul României, răchiţenii au acum condiţii moderne pentru oficierea stării civile, dispun de o sală de proiecţie a filmelor, noile construcţii incluzând şi spaţii pentru spectacole, vestiare pentru artişti şi băi moderne ce ţin cont şi de cerinţele persoanelor cu handicap locomotor. Doar utilităţile au fost asigurate de primărie.

„L-am rugat pe domnul primar să nu uite nici de satul Costeşti, pentru că este un sat mare, cu mulţi locuitori şi este nevoie şi aici de modernizări. Una peste alta, îl felicit pentru că a avut puterea de a insista la ministere pentru a realiza aceste investiţii. Cămine culturale aproape în fiecare sat, asfaltări, dispensare, lucrări pe care le-am văzut cu ochii mei şi ştiu că sunt de calitate.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi la inaugurarea căminului cultural din Răchiţi.    

Cele două cămine culturale din Roşiori şi Răchiţi au fost construite în mai puţin de un an şi fac parte din strategia de dezvoltare planificată de primărie pentru comuna cu peste 4.000 de locuitori.

Conform celor declarate de primarul Gheorghe Iacob, în această perioadă se lucrează şi la modernizarea cabinetelor medicale din comună, din fonduri proprii.

Printr-o serie de 7 proiecte europene, edilul şef şi-a propus şi să extindă reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, jumătate din fondurile vizate urmând să acopere noi asfaltări ale drumurilor din localităţile Roşiori, Răchiţi, Cişmea şi Costeşti.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani