Sărbătoarea Imnului Naţional al României, o adevărată desfăşurare de forţe la Botoșani

Sărbătoarea Imnului Naţional al României, o adevărată desfăşurare de forţe la Botoșani

Organizarea Zilei Imnului Naţional a presupus cooptarea mai multor structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi personalităţi publice ale judeţului.

Pentru Ziua Imnului, la Botoşani au fost invitaţi membrii Muzicii Militare Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” de la Iaşi, care au asigurat fundalul sonor Corului bărbătesc coordonat de prof. Laurenţiu Palade în interpretarea celor cinci imnuri cu versuri dar şi primului imn oficial al statului român, intonat între 1862 şi 1884.

Implicaţi în evenimentul de astăzi au fost şi elevi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi precum şi poliţişti de frontieră care au împărţit botoşănenilor prezenţi steguleţe. De asemenea, pe lângă plutoanele de militari care au defilat, la eveniment au participat şi militari care au asigurat asistenţa precum şi poliţişti locali, paramedici şi jandarmi care au asigurat buna desfăşurare a evenimentului.

De remarcat este şi contribuţia Muzeului Judeţean, prin lecţia de istorie oferită de şeful Secţiei Memorialistică, col.dr. Sergiu Balanovici, odată cu prezentarea fiecărui imn oficial al statului precum şi contextele istorice aferente.

De asemenea, la buna derulare a evenimentului au contribuit şi reprezentanţii Şcolii de Arte şi Meserii „George Enescu”, ai Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi ai Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”, precum şi Primăria Municipiului Botoşani.

„Evenimentul de astăzi se înscrie în seria evenimentelor pe care le-am pregătit pentru botoşăneni în Anul Centenar. În urmă cu o lună am sărbătorit Ziua Drapelului, atunci când au fost prezentate toate drapelele oficiale ale statului român, începând cu anul 1948. Acum au fost prezentate toate imnurile oficiale ale statului, de la cel din 1862 până la "Deşteaptă-te, române!" Ne dorim ca aceste incursiuni în istorie să retrezească în noi mândria de a fi români, chiar cu toate problemele pe care le avem”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

Conducerea Instituţiei Prefectului- Judeţul Botoşani mulţumeşte tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat şi pentru efortul depus şi îi asigură de toată recunoştinţa. Sursa foto: botosaneanul.ro

Stirea anterioara

La doar 21 de ani a fost prins beat la volan, fără permis, conducând o mașină împrumutată pe care a lovit-o și a fugit

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.