Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul municipiului Botoşani consideră că deciziile privind majorările salariale au fost luate fără acoperire

Primarul municipiului Botoşani consideră că deciziile privind majorările salariale au fost luate fără acoperire

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a criticat deciziile actualei puteri de majorare a salariilor în sistemul bugetar, în special a celor a căror plată este asigurată din bugetele autorităţilor publice locale.

El a declarat, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Botoşani în care au fost discutate majorările salariilor poliţiştilor locali, că măsurile privind creşterile salariale sunt inoportune, pe motiv că ele trebuie aplicate în timpul anului fiscal, după ce administraţiile locale şi-au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli.

„Am primit nişte sarcini fără acoperire pentru noi, după ce ne-am făcut bugetul. Să ne aducem aminte de creşterile salariale care au fost propuse pentru cei care lucrează în instituţiile de cultură, să ne aducem aminte de creşterile salariale care au fost propuse pentru cei care lucrează în asistenţa socială şi să ne aduce aminte de creşterile salariale de 20% pentru toată lumea. Să ne aducem aminte de punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale de echilibrare şi ajustare a salariilor, asta după ce noi ne-am aprobat bugetul, să ne aducem aminte că între timp a apărut Legea Salarizării unitare, dar să-i spunem doar Legea salarizării, care ne obligă pe noi să facem o nouă reîncadrare a tuturor celor care lucrează în primărie, în condiţiile în care noi aveam un buget gândit şi stabilit la momentul respectiv“, a afirmat Flutur.

Edilul susţine că plata salariilor majorate este cu atât mai dificilă, cu cât până în acest moment nu a fost făcută nicio rectificare bugetară în baza căreia să fie alocate fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale.

Primarul Botoşaniului consideră că, pe fondul obligaţiei de a plăti salarii majorate, primăriile trebuie să renunţe la investiţii.

De asemenea, Cătălin Flutur este de părere că nivelul crescut al salariilor va determina administraţia locală să majoreze impozitele şi taxele locale începând de anul viitor. Sursa: administratie.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani