Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Preşedintele interimar al CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, nemulţumit de rectificarea bugetară

Preşedintele interimar al CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, nemulţumit de rectificarea bugetară

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, şi-a manifestat, vineri, nemulţumirea faţă de rectificarea bugetară făcută recent de Guvern. El a declarat că repartizarea sumelor colectate suplimentar la bugetul de stat nu rezolvă problemele tuturor administraţiilor locale şi atrage atenţia că, în ultimul trimestru al anului, pot exista primării care vor fi în incapacitatea de a-şi plăti cheltuielile curente.

„S-a făcut o repartizare a fondurilor pe criterii doctrinare, nu pe nevoile reale ale administraţiilor publice. Sunt comune, ca Vârfu Câmpului, care nu vor avea bani de salarii. Este posibil ca unele primării să aibă probleme de funcţionare", a afirmat Sorescu.

Acesta acuză Guvernul că nu a alocat bani pentru investiţiile publice, în special în infrastructura rutieră. El susţine că singura şansă a administraţiei judeţene din Botoşani, dar şi a administraţiilor locale, de a face investiţii este aceea de a obţine finanţări pe proiecte europene. La ultima rectificare bugetară, 29 de unităţi administrativ- teritoriale din Botoşani au primit sume de echilibrare în valoare totală de peste 12 milioane de lei. AGERPRES

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani