Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prefectura centralizează necesarul autobuzelor şcolare

Prefectura centralizează necesarul autobuzelor şcolare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Transportul elevilor către şi dinspre şcoală se va putea face şi cu autobuzul  şcolar. Ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a anunţat că a fost instituit cadrul legal pentru achiziţionarea unui număr de 100 de mini-autocare ce vin să completeze parcul auto naţional folosit pentru transportul celor mici.

Instituţia Prefectului - judeţul Botoşani a centralizat săptămâna trecută situaţia localităţilor care au nevoie de un astfel de transport în comun destinat elevilor ce locuiesc la distanţe mari de şcolile în care învaţă. Împreună cu autoritatea şcolară judeţeană, dar luând în calcul şi solicitările făcute anterior de către primari, prefectul judeţului a realizat o listă de aşteptare ce include 17 licee şi şcoli. Nouă dintre acestea sunt din mediul urban, iar diferenţa de opt reprezintă unităţi de învăţământ de la nivelul comunelor. Autovehiculele vor avea o capacitate de 28+2 locuri şi ar reprezenta o premieră în transportul şcolar din Botoşani, în prezent fiind folosite doar microbuze cu această destinaţie.

„Şi anul trecut s-au repartizat în judeţ  autovehicule destinate transportului şcolar, iată că se va face şi în acest an. Sunt binevenite la Botoşani, pentru că încă sunt copii care merg pe jos prea mult până la şcoală. În plus, autorităţile locale sunt ajutate şi prin faptul că sunt scutite de plata  taxei de poluare.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani