Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prefectul Dan Nechifor: sancţiuni graduale în aplicarea legii antifumat

Prefectul Dan Nechifor: sancţiuni graduale în aplicarea legii antifumat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Startul dat de noua lege privind interzicerea fumatului în spaţii publice l-a determinat pe prefectul Dan Nechifor să convoace miercuri, 16 martie, şefii tuturor structurilor cu atribuţii în aplicarea mult-disputatului act normativ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a predat câteva sute de afişe autocolante cu mesajul antifumat, pentru a fi afişate în spaţiile în care până acum acest comportament era permis. Totodată, Nechifor a solicitat celor nouă directori şi inspectori şefi să ia măsurile necesare pentru a fi creat cadrul necesar de aplicare a legii. În ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor, participanţii la discuţii au fost de acord că acestea trebuie să se aplice gradual. Astfel, se va proceda iniţial prin avertizarea persoanelor depistate în afara legii, consemnându-se cazurile de repetare a incidentelor, abia apoi urmând a fi aplicate şi sancţiuni mai dure.

„Nu ne-am propus o vânătoare, însă sunt unităţi, precum cele de asistenţă a copilului, cele sanitare şi şcolare, unde, dacă inspectorii noştri sunt prezenţi şi constată, cu probe, încălcări ale legii, vor aplica sancţiuni.”, a explicat col. Radu Anton, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În acelaşi context s-au stabilit procedurile ce vor fi urmate în cazul plângerilor scrise sau al telefoanelor care reclamă fumatul în spaţii publice.

„Este clar că prima reacţie a acelei părţi din populaţie afectată de aplicarea legii,  va fi de rezistenţă  şi de ostilitate, dar cu timpul o vom aplica şi respecta, pentru că nu avem încotro.”, a încheiat prefectul Dan Nechifor întâlnirea, la care au participat şefii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia Locală a Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „N. Iorga”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani