Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesajul prefectului Costică Macaleţi de Ziua Naţională a României

Mesajul prefectului Costică Macaleţi de Ziua Naţională a României

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

La manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, prefectul Costică Macaleți s-a adresat tuturor celor aflați în Centrul Istoric cu următorul mesaj:

Dragi botoşăneni, preacucernici părinţi, dragi români,

Trăim într-o ţară invidiată de mulţi pentru frumuseţea şi bogăţiile sale. Şi din acest motiv suntem un stat care şi-a plătit scump unitatea, suveranitatea şi independenţa. Foarte multe vieţi au fost sacrificate de-a lungul istoriei pentru fiecare pas făcut de acest popor, în încercările sale de a-şi regăsi locul  pe mapamond, pentru ca astăzi să putem spune că România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, dreptatea şi pluralismul politic sunt valori supreme.

Ziua Naţională a României trebuie să fie, aşadar, o zi de bucurie şi respect. O zi de aducere aminte a celor care au făcut posibil acest prezent, o retrăire a bucuriei pe care au simţit-o cei peste 100.000 de români ajunşi la Alba Iulia în urmă cu 97 de ani. Urmaşii dacilor se regăseau atunci, din nou, uniţi în acelaşi teritoriu, într-o ţară ce avea 71 de judeţe.

Astăzi nu mai sunt 71, dar asta nu înseamnă că ne respectăm mai puţin. Românii fac performanţă în toate domeniile şi sunt convins că inima fiecăruia dintre noi tresaltă de bucurie şi de mândrie atunci când tricolorul românesc înregistrează o nouă victorie.

Dragi botoşăneni, progresul acestei naţii nu depinde doar de vârfuri, ci de fiecare dintre noi. Respectându-ne obligaţiile şi responsabilităţile ne putem găsi echilibrul, îi protejăm pe cei de lângă noi, le asigurăm copiilor şi nepoţilor noştri o ţară mai frumoasă şi mai sigură.

Vă invit aşadar la bună înţelegere, la raţiune şi echilibru, vă urez să fiţi sănătoşi şi puternici, să vă bucuraţi de fiecare clipă alături de cei dragi şi să ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea şi prosperitatea poporului român.

La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani români!

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani