Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Consilierii municipali au dat undă verde organizării spectacolului de Revelion, cu 100.000 de lei

Consilierii municipali au dat undă verde organizării spectacolului de Revelion, cu 100.000 de lei

100.000 de lei pentru organizarea spectacolului de Revelion. Înainte de vot, Eugen Ţurcanu a cerut precizări vizând sumele alocate pentru scenă şi artificii, arătând că suma pentru închirierea scenei este mai mică faţă de anul trecut. "Invitatul de la DNA, un administrator care tot închiriază scena pe aici a redus din tarif? V-aș ruga să mai umblați și pe la artificii, poate și băieții ăia ar trebui să fie chemați. Mi se pare mult totuși 22.500 de lei pentru artificii”, a spus Eugen Ţurcanu.

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului, a explicat că sunt aceleaşi valori aprobate de consilieri şi pentru Revelionul 2014-2015, fiind schimbată doar data. Cât priveşte suma pentru închirierea scenei, edilul a arătat este vorba de închirierea pentru o zi.

Pentru ca municipalitatea să nu mai fie nevoită să folosească bani publici, Paul Onişa a propus să fie cumpărată o scenă. „În fiecare an trebuie să cheltuim banii, cu un client care vine an de an cu un jaf de scenă la care deja şi-a amortizat investiţia din bani publici. Risipim bani publici", a spus Paul Onişa.

Cosmin Andrei nu a agreat propunerea replicând "iar au început lecţiile de management". Potrivit edilului, o scenă nouă costă între 60.000 până la 100.000 de euro, iar primăria ar trebui să angajeze personal care să se ocupe de aceasta, lucru greu de pus în practică, dat fiind faptul că de jumătate de an se încearcă înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe de parcările cu plată. "Cred că viceprimarul Andrei mai trebuie să primească lecţii de management, marketing. Să nu mai fie refractar la tot ce este nou şi legat de buna cheltuire a banului public", a spus Paul Onişa.

Totodată, consilierul municipal a precizat că Primăria Botoşani face prea puţin în materie de organizare de evenimente şi ar trebui să ia exemplu de la oraşele Sibiu şi Braşov. Spre deosebire de Cosmin Andrei, primarul Ovidiu Portariuc a salutat propunerea consilierului Paul Onişa.

Edilul a promis că fondurile necesare achiziţionării scenei se vor regăsi în proiectul privind bugetul pe anul viitor. Sursa: monitorulbt.ro





ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani