Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Centrele de asistenţă medico-socială din oraşele cu peste 5.000 de locuitori pot fi preluate de consiliile județene

Centrele de asistenţă medico-socială din oraşele cu peste 5.000 de locuitori pot fi preluate de consiliile județene

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Centrele de asistenţă medico-socială din oraşele cu peste 5.000 de locuitori vor putea fi preluate administrativ şi financiar de către consiliile judeţene, a decis Guvernul.

Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a OUG nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, care prevede că „unităţile de asistenţă medico-socială înfiinţate prin hotărâri ale consiliilor locale din oraşe care au mai mult de 5.000 de locuitori vor putea trece în responsabilitatea administrativă şi financiară a consiliilor judeţene, în condiţiile în care consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc de comun acord acest lucru”.

În prezent, această măsură se aplică unităţilor de asistenţă medico-socială din oraşele cu mai puţin de 5.000 de locuitori. „Măsura propusă are în vedere asigurarea finanţării necesare funcţionării unităţilor de asistenţă medico-socială de către consiliile judeţene. Beneficiarii serviciilor acordate în unităţile de asistenţă medico-socială sunt persoane cu afecţiuni cronice care necesită, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, îngrijire, tratament, cu o situaţie socială precară, aflate în imposibilitatea de a-şi dezvolta propriile capacităţi şi competenţe pentru integrare socială”, precizează sursa citată.

Consiliile judeţene vor aproba, prin hotărâri, regulamentul de organizare şi funcţionare, structura organizatorică, precum şi numărul de personal ale unităţilor preluate.

Totodată, consiliul judeţean va asigura cheltuielile de personal, cu excepţia cheltuielilor de personal aferente medicilor şi asistenţilor medicali, precum şi cheltuielile pentru hrană, bunuri şi servicii necesare întreţinerii şi funcţionării unităţilor preluate, reparaţii, consolidări, dotări.

Consiliile judeţene care vor prelua unităţi de asistenţă medico-socială de la consiliile orăşeneşti vor avea şi competenţa de a aproba bugetul de venituri şi cheltuieli al respectivelor unităţi, în condiţiile legii, mai precizează Guvernul.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani