Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Mondială a Diabetului la Uvertura Mall Botoșani

Ziua Mondială a Diabetului la Uvertura Mall Botoșani

Botoșănenii sunt așteptați sâmbătă, 14 noiembrie 2015, între orele 10:00-14:00, la etajul 3 al Uvertura Mall pentru a beneficia de testări gratuite ale glicemiei și de informații medicale de specialitate de conștientizare a populației asupra efectului benefic al alimentației sănătoase, a rolului pe care fiecare îl are în gestionarea propriei sănătăți. Campania inițiată de dr. Nicoleta Țibuleac cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului se află la prima ediție în Botoșani.

Ziua Mondială a Diabetului are loc in fiecare an la 14 noiembrie. Această zi este marcată la nivel internațional de către toate asociațiile Federației Internaționale a Diabetului, de furnizorii de servicii medicale, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie de informare asupra diabetului.

În perioada 2014-2016 această campanie are ca temă generală "O viața sănătoasă și Diabetul", iar tema specifică acestui an este"Alimentația sănătoasă și Diabetul".

Diabetul zaharat este o provocare majoră de sănătate a secolului 21. În prezent există în lume 386 milioane de persoane afectate cu diabet și 280 milioane de persoane la risc de a face diabet. Pentru 2035 se preconizează că o jumatate de milliard va suferi de această boală. Se atrage atenția creșterii frecvenței diabetului zaharat în rândul copiilor și adolescenților cu 3-5% în fiecare an din cauza vieții sedentare și a alimentației nesănătoase.

Campania din 2015 își dorește să inspire și să angajeze comunitățile locale în promovarea unei alimentații sănătoase = factor cheie în lupta cu diabetul.

De Ziua Mondială a Diabetului vrem să reamintim faptul că lipsa mișcării, obezitatea , stresul și alimentația dezechilibrată sunt câțiva factori ai declanșării diabetului. Din păcate puțini sunt cei depistați timpuriu.

Pentru a afla mai multe informații despre prevenirea diabetului prin alimentație sănătoasă și pentru testari gratuite ale glicemiei vă așteptăm sâmbătă la Uvertura Mall.

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani