Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trofeu câștigat pentru autenticitate de către ansamblul Poenița din Vorona - FOTO

Trofeu câștigat pentru autenticitate de către ansamblul Poenița din Vorona - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani

Înființat în urmă cu 17 ani, din dorința de a promova și de a valorifica tradițiile locale autentice, ansamblul Poenița din Vorona, coordonat de profesorul Sergiu Dascălu, directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, reunește 30 de copii cu vârste de pînă în 15 ani, cu toții elevi ai școlii voronene.

Iar la începutul acestei luni a reușit să își adjudece trofeul Festivalului național de datini și obiceiuri de iarnă, ediția a VII-a, desfășurat la Tg. Neamț. Și este cea mai bună clasare a ansamblului voronean la acest concurs, în decursul ultimelor 6 ediții la care a participat și unde a reușit să câștige inclusiv premiul I în concurs, dar niciodată până acum, trofeul festivalului. La eveniment au participat 20 de ansambluri din toată zona Moldovei, festivalul fiind organizat de Consiliul Județean Neamț, Primăria municipiului Tg. Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă" din Tg. Neamț. Președintele juriului festivalului -concurs a fost Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru cultură și artă „Carmen Saeculare" Piatra-Neamț.

Trofeul câștigat la începutul lunii ianuarie este de fapt al doilea premiu important din palmaresul ansamblului voronean, în ultimele 6 luni, după locul I la Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina”, desfășurat la Iași în luna iulie 2017. „Acești copii sunt continuatori și buni ambasadori pentru promovarea tradițiilor locale. Și la ultimul festival- concurs la care au participat, juriul a făcut observația că atât în ceea ce privește recuzita, cât și ținuta lor, nu există nicio imixtură nepotrivită, cu alte cuvinte niciun element de kitsch, ceea ce se întâmplă tot mai des, din păcate, și în folclorul nostru” a declarat coordonatorul ansamblului, prof. Sergiu Dascălu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani