Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Tainele lecturii” descifrate de elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman” din Brăești - FOTO

„Tainele lecturii” descifrate de elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman” din Brăești - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman” din Brăești, coordonați de prof. Istrate Alina, prof. Herghiligiu Simona și prof. Olariu Marinela, au surprins importanța lecturii în viața elevilor prin organizarea unei activități extrașcolare derulată la biblioteca școlii.

Activitatea, numită „Biblioteca – altar, nu închisoare a cărților”, a avut ca scop conștientizarea de către elevi a faptului că biblioteca este un centru de documentare școlar și o sursă de informare permanentă. Totodată, s-a urmărit ca elevii să dorească să meargă mai des la bibliotecă, să citească mai mult, să învețe normele de comportament specifice acestui tip de instituție, dar și să cunoască mai multe opere din literatura română și universală.

Pentru desfășurarea activității, elevii, coordonați de cadrele didactice, au pregătit un moment poetic dedicat autorilor născuți în anotimpul toamna. Elevii au recitat poezii scrise de George Coșbuc, George Bacovia sau Alexandru Vlahuță. Totodată, elevii au primit un text la prima vedere scris de Mihail Sadoveanu, iar pe baza acestuia au avut de întocmit o fișă de lectură.

Activitatea s-a încheiat cu discuții libere despre ceea ce ne oferă lectura, despre importanța acesteia în viața fiecărui om, dar și cu dorința elevilor de a studia și de a se informa mai mult.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani