Vespazian Colban s-a reîntors acasă: „Visul meu a devenit realitate!”

Vespazian Colban s-a reîntors acasă: „Visul meu a devenit realitate!”

Fostul idol de pe „Municipal”, Vespazian Colban s-a reîntors acasă. „Colbinho”, unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei, a semnat un contract valabil pe doi ani și jumătate cu FC 2 Botoșani și va fi antrenorul principal al formației satelit a echipei, care evolueză în seria I a Ligii a III-a, înlocuindu-l în funcție pe Daniel Stoica. „Colbinho” îl va avea secund pe Cătălin Chirilă în timp ce antrenor cu portarii va fi Vasile Prisacă și Adrian Levițchi preparator fizic.

-Rep: „Colbi” felicitări, ai revenit la FC Botoșani. Cum e?

-Vespazian Colban: Da, mulțumesc mult pentru felicitări. Am revenit la clubul care mi-a fost în suflet tot timpul. Le-am spus și băieților când domnul președinte m-a prezentat că sunt bucuros și mândru de ceea ce am realizat ca fotbalist aici la FC Botoșani și că sper să fiu la același nivel, sau de ce nu, chiar și mai sus ca și antrenor. Mă bucur că mi-am revăzut și prietenul meu cel mai drag, fratele meu (n.r. Alin Bejan), cu care sper să am o relație la fel de bună ca și atunci când eram coechipieri. Acum relația noastră va fi alta. El este la prima echipă, eu la a doua. Dacă în trecut mă ajuta să obțină în stilul lui caracteristic foarte ușor faulturi pentru loviturile libere din care deranjam „păianjenul” și îi făceam fericiți pe fanii echipei, acum sper să mă ajute în acceastă nouă provocare, nouă postură de antrenor principal la echipa a doua.

-Că tot l-ai adus în discuție pe Alin Bejan. Glumind puțin, se spune că rolul unui secund este să sape scaunul principalului. Să ne așteptăm să te vedem mai repede lângă el la prima echipă?

-Nu, nici pe departe acest gând. Ei sunt cu bucătăria lor, eu cu treaba mea la echipa a doua. Tot ce îmi doresc este să fie o colaborare bună de ambele părți pentru că avem același interes să creștem jucători și să asigurăm viiitorul FC Botoșani. Eu sunt sigur că el mă va ajuta iar eu o să îmi fac treaba cât mai bine la echipa a doua.

-Totuși cred că te gândești ca în viitor să fii principal la prima echipă!

-Acum tot ce îmi doresc este să răsplătesc încrederea care mi s-a acordat. Eu trebuie să fac în așa fel încât să nu dezamăgesc pentru că știu și sunt conștient că așteptările de la mine sunt foarte mari.

-Care sunt obiectivele tale imediate?

-E clar că noua mea postură deși este tot de antrenor principal, funcție pe care am avut-o și la echipele pe care le-am preăgtit în trecut diferă. Până acum la echipele pe care le-am pregătit primau rezultatele. Ori aici, la echipa a doua sunt alte principii, noi trebuie să propunem și să scoatem jucători, să creștem jucători, să-i pregătim pentru a face pasul la prima echipă. Se pune mult accentul pe jucători tineri. Dacă până acum am avut ca obiective promovarea sau salvarea de la retrogradare, acum sunt și eu într-o postură nouă de a forma, de a creea, de a ajuta copii să facă pasul spre prima echipă. Asta fără doar și poate, cu o bună colaborare, cu un dialog permanent cu staff-ul primei echipe. Bine asta nu înseamnă că nu mă vor interesa rezultatele. Chiar dacă nu mi se cer rezultate pentru mine vor conta mult și rezultatele. Eu sunt de părere că un fotbalist crește și în baza rezultatului. Dacă crește doar cu înfrângeri, nu va prinde niciodată acel curaj de a fi un jucător bun. Îl înveți cu înfrângerile, nu e în regulă. Ori victoriile îți aduc acel curaj, acea încredere în tine și poți progresa mult mai repede.

-În momentul în care vei simți că un jucător este pregătit să facă pasul spre prima echipă, îi vei spune antrenorului principal de la prima echipă?

-Cu sigurață. Nu vă ascund faptul că voi propune chiar și jucători cu care am mai colaborat în trecut și la Darabani. Sunt jucători foarte tineri care pot face față cu brio la satelitul FC Botoșani și pot fi crescuți pentru prima echipă.

-„Colbi”, putem spune că această numire, a ta de antrenor la FC Botoșani, chiar dacă vorbim de echipa satelit, este un vis devenit realitate?

-Da, totdeauna mi-am dorit să revin aici, a fost visul meu. A fost acel moment în care ca fotbalist am plecat de aici și mi-am dorit să revin, lucru care s-a întâmplat. După ce am agățat ghetele în cui, odată cu meseria de antrenor pe care am îmbrățișat-o am spus că îmi doresc să antrenez FC Botoșani. Sunt bucuros, fericit, recunosc că mi-am dorit enorm de mult să revin aici ca antrenor. Mi-am așteptat momentul și când a venit am răspuns pozitiv fără să țin cont de latura financiară sau de alte probleme. Vreau să-i mulțumesc și domnului Victor Mihalachi că nu mi-a pus probleme. Am reziliat de comun acord contractul cu Sănătatea Darabani, fără nicio pretenție financiară, chiar dacă eram plătit până la finalul anului și îi mulțumesc pe această cale.

-Ce a primat în alegerea ta?

-Proiectul. Este diferență mare între o echipă de liga a III-a și una care este satelit al primei echipe. Simt că aici pot să mă dezvolt, să cresc și eu. Asta a cântărit enorm. Simțeam că e momentul să schimb și eu aerul și mă bucur că am făcut-o. Îmi voi da tot interesul să nu dezamăgesc. E clar că e nevoie și de puțină șansă, de puțin noroc, dar sunt convins că voi reuși!

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.