Proiect de supraviețuire montană și sporturi de iarnă cu profesori din județul Botoșani - Galerie FOTO

Proiect de supraviețuire montană și sporturi de iarnă cu profesori din județul Botoșani - Galerie FOTO

Stagiu de inițiere în sporturile de iarnă și supraviețuire montană la Cabana Giumălău organizate de Asociația Județeană Sportul pentru Toți.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți – asociație afiliată Federației Române Sportul pentru Toți a marcat începutul anului prin organizarea din finanțare proprie a unui stagiu de pregătire în sporturile de iarnă și supraviețuire montană.

Stagiul a durat 6 zile și s-a desfășurat în Masivul Giumalău – Rarău. Grupul țintă l-a reprezentat voluntarii înscriși în a doua jumătate a anului trecut în asociație care au participat la proiectul „Vreau să fiu voluntar” (septembrie – noiembrie 2015) finanțat din resurse proprii.

În prealabil, participanții au discutat și asistat la prezentări pe teme legate de munte: echipament montan, alimentație, pericole in munți, prim ajutor, tehnici de orientare, supraviețuirea in situații limită, alpinism, meteorologie, ecologie, psihologia turistului, geografie montană. În cadrul deplasării pe munte au avut ocazia de a pune în practică cunoștințele acumulate și au fost inițiați în sporturi de iarnă (schi, bob și sanie).

Participanții au fost împărțiți în două echipe (Cei Șase și Pisicile Sălbatice) și pe parcursul întregului stagiu s-au aflat în competiție. În final Pisicile Sălbatice s-au dovedit a fi cei mai buni.

Stagiul a fost coordonat de prof. Ioan Strujan – președintele AJSPT Botoșani, activitatea de inițiere în sporturi de iarnă a fost condusă prof. Radu Pop – director adjunct Școala Darabani, iar activitatea de supraviețuire și orientare montană de Emilian Ivasuc – profesor Geografie și instructor în cadrul asociației.

Stirea anterioara

Cum poți să obții 27.700 de euro de la stat pentru o mică afacere

Stirea Urmatoare

Femeie din Carasa ajunsă cu arsuri la spital după ce un incendiu i-a cuprins casa

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.